Trend Alert – manichiura simplă sau cu design complex?

Bună ziua, draga mea! 🌸

Sper că ai o zi frumoasă, productivă și liniștită! M-am gândit să îți propun astăzi o temă tare dezbătută, atât de către tehnicieni, cât și de către clienți. Oare care tip de manichiură are mai mult succes: cea “încărcată”, cu design-uri complexe, pe fiecare unghie, cu pietricele, glitter și multe culori sau manichiura uni, cu design minimalist și accente subtile?

Îmi vei spune, probabil, că “gusturile nu se discută” și că fiecare alege ceea ce îl/o reprezintă. Însă cred că trecerea timpului are și ea un cuvânt de spus.

Acum aprox. 7 ani, prin 2013, când am început să lucrez în acest domeniu, am urcat din mers în trenul french-ului colorat și al modelelor foarte încărcate: flori, fluturi, glitter, pietricele și diverse combinații între ele. Manichiura tehnică intrase de puțin timp pe piața din România, iar doamnele și domnișoarele noastre voiau să se bucure din plin de acest trend.

Timp de aprox. 4 ani, am realizat clientelor mele diverse design-uri, care mai de care mai “ochioase”. Apoi, aceste modele “încărcate” au fost detronate ușor – ușor de manichiurile din ce în ce mai fine, cu design-uri minimaliste, cu unghii scurte și uni. Acum, în 2020, majoritatea manichiurilor pe care le realizez sunt uni sau cu design-uri chic și foarte fine. Iar modelele sunt alese, în mare parte, de clientele mele, ceea ce înseamnă că gusturile s-au modelat de-a lungul timpului, iar doamnele și domnișoarele preferă astăzi manichiurile mai simple.

Ce prefer eu? Ei bine, odată cu trecerea timpului, mi-am format un stil de lucru curat și simplu, bazat pe arhitectura corectă a unghiei. Prefer design-urile simple, minimaliste, pictura fină cu acuarele, în locul design-urilor “încărcate”. De asemenea, iubesc unghiile scurte și le prefer pe acestea în locul celor lungi.

În timp, mi-am format o clientelă “pe sufletul meu”, care preferă același aspect al manichiurii: curat, îngrijit, CORECT. Briz – briz-urile le-am lăsat în urmă. Nu că ar fi ceva în neregulă cu ele, ci evoluția domeniului ne-a adus într-o zonă selectă, în care accentul este pus pe altceva, mai exact: pe aspectul fin al manichiurii, pe curățarea zonei cuticulare și pe respectarea arhitecturii corecte a unghiei. Ce apreciez și îndrăgesc eu cel mai mult 😊.

În încheiere, aș dori să îți spun că, după părerea mea, “se poartă” ce îți place și ce îți vine bine. Degeaba este “la modă” nuanța khaki, dacă nu îți place și nici nu îți vine bine. Sau migdala rusească, dacă tu ai nevoie de unghii scurte pentru a-ți desfășura,fără neplăceri, activitățile de zi cu zi. Ce îți pot recomanda, însă, este să cauți bunul – gust în acest domeniu și să știi că premisa “less is more” se aplică și aici.

Îți mulțumesc că mi-ai fost alături până aici! Te îmbrățișez și aștept părerea ta în comentarii. 💋