Curs fizic sau curs online?

Bună ziua, draga mea! 🌸

Astăzi vreau să discutăm despre alegerea tipului de curs de manichiură potrivit pentru tine. Deoarece la ora actuală există mai multe tipuri de cursuri pe piață, nu toate tehnicienele știu ce variantă li s-ar potrivi mai bine și din care pot absorbi maximum de informație pusă la dispoziție. În continuare, îți voi expune părerea mea despre cursurile fizice și despre cursurile online / webinarii.

  • Cursul fizic

Este acel tip de curs la care tu și trainerul stați față în față, aveți contact direct, iar informația se livrează live.

Avantaje :

– contactul direct îți solicită atenția la maxim;
– poți pune întrebări, iar răspunsul îți este oferit imediat;
– se pune mare accent pe partea practică;
– trainerul vede în timp real greșelile tale și le corectează imediat și în mod punctual;

Dezavantaje :

– de obicei, cursurile se țin într-o grupă de cursante, ceea ce înseamnă că atenția trainerului este împărțită la 6-8-10 eleve;
– pentru a se încadra într-o durată a cursului de aprox. 8 ore pe zi, este posibil ca trainerul să nu aibă timp să răspundă la absolut toate întrebările și să nu poată corecta toate greșelile fiecărei cursante;
– pentru a îndeplini cerințele fiecărei cursante, este posibil ca trainerul să acorde mai puțină atenție părții teoretice, pentru a avea mai mult timp la dispoziție pentru partea practică.
– au un preț mai ridicat;

  • Cursul online / Webinarul

Avantaje :

– poți parcurge cursul oricând îți dorești, în confortul casei tale;
– lucrezi singură, în ritmul propriu, fără presiune;
– îți poți lua pauză ori de câte ori ai nevoie, pentru a-ți păstra concentrarea;
– pentru că trainerul are suficient timp, se pune mare accent pe partea teoretică;
– poți adresa toate întrebările tale trainerului atunci când îți vin în minte, iar trainerul îți va răspunde la ele;
– au un preț mai scăzut;

Dezavantaje :

– pentru că este un curs offline, trainerul nu poate vedea în timp real greșelile tale și nu le poate corecta imediat, de aceea este bine să îi ceri sfatul atunci când simți că ai nevoie, pentru a fi sigură că lucrezi corect;
– atunci când adresezi întrebări trainerului, este posibil să nu îți poată răspunde imediat;
– pentru că trainerul nu îți poate urmări partea practică îndeaproape, este de datoria ta să parcurgi cursul cu simț de răspundere și să lucrezi cu atenție, pentru a acumula maximum de noțiuni și a le pune în practică cu succes;

Din punctul meu de vedere, atât cursurile fizice, cât și cursurile online au roluri importante în dezvoltarea tehnicienei.

Când alegem cursurile fizice?

Este absolut necesar să participi fizic la cursul de bază și la primul curs de perfecționare. De ce? Pentru ca trainerul să poată vedea în timp real greșelile tale și să le poată corecta, înainte de a-ți forma un obicei. Apoi, poți alege cursurile fizice ori de câte ori simți nevoia de evoluție, însă nu ești sigură că poți asimila informația de una singură. Trainerul este prezent ca să îți expună partea teoretică și să îți corecteze eventualele greșeli care apar pe durata cursului.

Când alegem cursurile online / webinariile?

Poți parcurge cursuri online / webinarii oricând dorești să îți îmbogățești și/sau să îți îmbunătățești portofoliul profesional cu noi informații. Există foarte multe astfel de cursuri pe piață, de tehnică și de design, care te vor ajuta să acumulezi cunoștințe importante în domeniu. Pentru că, de obicei, sunt pre-filmate, iar trainerul are timp la dispoziție să revadă noțiunile ce vor fi prezentate și să le pună la punct, cursurile online / webinariile sunt foarte bogate în teorie și permit cursantei să își ia notițe în tihnă. Recomand cu căldură cursurile online / webinariile, mai ales cele de design, pentru că poți intra în posesia unor informații foarte prețioase cu un preț scăzut și îți poți surprinde clientele cu noi tehnici și cu un portofoliu bogat de diplome.

Tu ce tip de cursuri preferi mai mult, pe cele fizice sau pe cele online / webinariile?

Îți mulțumesc că ești alături de mine și nu uita: aștept părerile și întrebările tale aici sau pe una dintre rețelele de socializare din secțiunea Contact. Te îmbrățisez!