Industria de beauty și pandemia

Bună, draga mea!

Astăzi m-am gândit să îți propun un subiect „fierbinte” de discuţie la ora actuală: oare ne afectează sau nu pandemia pe noi, cei/cele care activăm în industria de beauty? Tu ce părere ai? Poți să o scrii în comentarii după ce afli și părerea mea.
Pe de o parte, perioada de carantină a afectat clar și în mod direct toate persoanele care lucrează în domeniu: saloanele au fost închise, serviciile prestate acasă au fost sistate și, chiar dacă au fost persoane care și-au asumat, din păcate, acest risc imens, de a lucra acasă, obligativitatea declarației pe proprie răspundere necesară părăsirii domiciliului a îngreunat deplasările; partea de marketing (prezența în spațiul online) a fost și ea afectată, neavând acces, practic, la „obiectul muncii” (păr, gene, unghii etc.), de unde rezultă un dezastru total în ceea ce privește sfera de beauty. Ei bine, uite ce s-a întâmplat mai departe.
Pentru că toată lumea a fost nevoită să stea acasă, marea majoritate mutându-și jobul la domiciliu, serviciile precum manichiura nu au fost puse pe primul plan. Chiar dacă au fost cliente care și-au achiziționat produsele necesare unei manichiuri cu ojă semipermanenta, spre exemplu, au realizat rapid că nu pot suplini munca tehnicianului lor, așa că au așteptat cuminți reluarea activității profesioniștilor.
Deoarece „pauza” a fost inevitabilă, au primit și unghiutele o „pauză” în care, poate, anumite țesuturi (zona cuticulei, lateralele etc.) au avut răgazul necesar să își revină, în cazul în care erau afectate de o stilizare incorectă.
După ce au realizat diferențele dintre o manichiură profi, realizată corect, și o manichiură defectuoasă, clientele au putut aprecia munca tehnicianului la adevărata ei valoare.
Pe de altă parte, chiar dacă o astfel de situație nu a mai fost întâlnită până acum, profesioniștii din industria de beauty au avut și câte ceva de „câștigat”, pe lângă pagubele materiale pe care au fost nevoiți să le suporte timp de 2 luni.
În primul rând, pentru cine a dorit să vadă partea plină a paharului la nivel psihologic, acest timp poate fi considerat și un fel de concediu prelungit; în general, persoanele care activează în domeniu au puține zile libere și un program foarte încărcat. Timpul scurs acasă a fost un bun prilej pentru a petrece momente frumoase cu familia, pentru a face schimbări în locuinţă, pentru citit, odihnă și alte activități la care visează oamenii atunci când au foarte mult de lucru.
În al doilea rând, carantina a fost un moment bun pentru a relua teoria și pentru a acumula noi cunoștințe în domeniul în care lucrează. Mulți traineri au aplicat reduceri masive la cursurile online, alții au oferit chiar și cursuri gratuite, doar să fii însetat de informație și să îți dorești să evoluezi. Eu, personal, am reluat teoria din cursurile parcurse de-a lungul timpului, am ajuns la zi cu informația din cursurile online achiziționate înainte de începerea carantinei și am intrat în posesia unor noi webinarii, pentru a fi sigură că fructific la maxim timpul petrecut acasă, în liniște. De asemenea, am realizat și eu un webinar cu preț redus, simbolic, pentru a veni în ajutorul colegelor mele dornice de a acumula noi cunoștințe.
În al treilea rând, acest timp a fost un bun prilej pentru a reorganiza spațiul de lucru și a face curățenie generală în dulapurile cu materiale: știm cu toții că avem „acel dulap” în care punem materiale vechi, pe care nu le folosim, dar pe care nu ne îndurăm să le aruncăm. Ei bine, acesta a fost și este, în continuare, un moment bun pentru a arunca lucrurile vechi și pentru a dona sau chiar vinde lucrurile bune pe care nu le mai folosim din diverse motive.
Una peste alta, lăsând de-o parte prejudiciile financiare cu care a venit perioada carantinei, am primit un mare dar: timp pentru noi, timp pentru familie, timp pentru evoluție. Pentru cei optimiști, această perioadă a fost ca o gură de aer și o întărire a sentimentului că iubesc ceea ce fac și că abia așteaptă să se întoarcă la lucru, să pună în practică tot ce au învățat online în această bucată de vreme. Ești de acord cu mine?

Îți mulțumesc pentru că ai citit acest articol. Sper să îți placă și să îmi spui care este părerea ta despre acest subiect.

Te îmbrățișez!