Cum știm dacă ne facem manichiura unde trebuie?

Bună, draga mea! 🌸

Acest articol este pentru tine, clienta mea sau a altei tehniciene. Aș vrea să vorbim puțin despre câteva semne care îți arată dacă techniciana la care îți faci manichiura este „de cursă lungă” sau dacă este cazul să te orientezi către altcineva.

Îți voi spune că există 3 aspecte foarte importante de care este bine să ții cont:

1. Igiena

Mai mult sau mai puțin importantă pentru fiecare dintre noi, igiena reprezintă un criteriu de bază în alegerea tehnicianei pe mâna căreia te lași. Este bine ca locul unde se desfășoară activitatea să fie curat, aerisit, luminos și primitor. De asemenea, este necesar ca masa de lucru să fie curată și dezinfectată. Totodată, este un plus dacă tehniciana ta poartă mănuși de unică folosință și mască de protecție. Când vine vorba de instrumentele de curățare a unghiei și a cuticulei, este foarte important ca acestea să fie curățate, dezinfectate și sterilizate; este posibil ca tu să nu îți poți da seama din prima de aceste aspecte, dar poți fi atentă dacă tehniciana ta folosește instrumente ce stau în plicuri speciale de hârtie sau într-un aparat cu raze UV. În timpul lucrului, vei vedea dacă tehniciana lucrează curat, dezordonat sau neglijent; nu este nicio problemă dacă masa este aglomerată de produse, dar poate fi o problemă dacă pensulele nu sunt șterse după fiecare utilizare și se depun diverse reziduuri pe gelul rămas pe peri, în cazul în care nu este folosit un capac de protecție.

2. Tehnica

În ceea ce privește tehnica, sunt multe de spus; o persoană din afara domeniului nu se poate pronunța când vine vorba de „laterale paralele” sau „blicul perfect”. Dar tot ce trebuie să știi, draga mea clientă, este că nu ar trebui să simți durere pe parcursul întregului proces. Se poate întâmpla, desigur, să fie forfecuța foarte bine ascuțită sau să „frigă” gelul, dar asta nu justifică rănile la toate degetele sau unghiile îngustate dureros în partea laterală. De asemenea, este bine să ții cont dacă materialul aplicat pe unghie urmărește linia naturală a unghiei sau dacă există denivelări sesizabile, gel aplicat pe cuticulă sau alte „defecțiuni” deranjante din punct de vedere vizual; orice tehnician poate avea o zi proastă, este de înțeles, dar nu e bine să ne mulțumim cu mai puțin decât ceea ce ne dorim la fiecare vizită la manichiură. Aici trebuie să mai fac câteva precizări, draga mea: te-aș ruga să o anunți pe tehniciana ta dacă suferi de vreo problemă de sănătate, dacă ai vreo afecțiune la nivelul pielii sau a unghiilor, te rog să nu obligi tehniciana să îți îngusteze unghiile mai mult decât a făcut-o deja (deoarece poate dăuna pe viitor sănătății unghiilor tale – discutăm într-un articol viitor) și te rog să fii atentă, pe parcursul întregului proces, să introduci unghiile în lampă atunci când îți este indicat și să nu atingi suprafața unghiilor, deoarece aspectul final este strâns legat de aceste lucruri. Îți mulțumesc în numele tuturor colegelor mele dacă faci deja aceste lucruri!

3. Aspectul estetic

La acest capitol, totul este mai simplu. După cum spuneam, este inclus la „Tehnică” dar e bine să amintim și aici, nu este în regulă să găsim material prelins pe cuticulă sau denivelări majore. În ziua de azi, unghiile false imită aproape perfect linia unghiilor naturale, dacă sunt realizate așa cum trebuie. Deci, urmărim naturalețea și nu unghiile îngustate excesiv sau „bombeul” foarte pronunțat. Este bine să fiți sincere una cu cealaltă când vine vorba despre design/model: dacă tehniciana îți poate realiza modelul dorit, este perfect; dacă nu, este bine să te anunțe din timp pentru a-ți putea alege un alt model sau pentru a-ți spune ea la ce se pricepe mai bine. E bine să nu insiști cu un anumit model despre care ți-a adus la cunoștință că nu îl poate realiza, deoarece vei fi dezamăgită și, crede-mă, nicio tehniciană nu-și dorește ca o clientă să plece nemulțumită.

Sper că ți-am putut fi de ajutor și că vei putea lua seama la sfaturile mele. Cu toții avem zile mai bune și zile mai puțin bune, dar este important ca tu să vii la manichiură cu drag și fără teamă.

*aceste sfaturi sunt adunate din experiența mea personală și a clientelor mele; dacă aveți comentarii sau completări, aștept să îmi lăsați un comentariu și să găsim împreună idei și sfaturi pe acest subiect!

Vă îmbrățișez! ❤